Зеленський про ситуацію на фронті: на визначених ділянках готуємо майбутні успіхи

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські військові тримають позиції на всіх ділянках фронту, а на визначених – готують «майбутні успіхи».

«На жодній із ділянок фронту не пасуємо перед ворогом. Усюди відповідаємо, усюди тримаємо позиції. На визначених ділянках готуємо майбутні успіхи», – сказав голова держави у вечірньому зверненні, не навівши подробиць.

Самохідна артилерійська установка ЗСУ веде вогонь по позиціях армії РФ. Поблизу міста Бахмуту на Донеччині, 9 листопада 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Генштаб: на сході за тиждень було понад 500 бойових зіткнень із військами РФ

За словами Зеленського, «наджорстокі бойові дії» тривають на Донеччині.

«Жодних помʼякшень боїв чи передишок не було. Лише за вчорашню добу відбито близько сотні російських атак у Донецькій області. Всі наші воїни, які тримають позиції на Донбасі, – справжні герої», – наголосив він.

Читайте також: Бахмут, Авдіївка, Сватове? Де Росія використає війська, виведені з Херсона

Раніше речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий повідомив, що Бахмутський і Авдіївський напрямки на Донеччині залишаються «найгарячішими точками», а російські війська там зазнають «неймовірних втрат».
За його словами, українські військові щодня роблять все, щоб противник не зміг «досягнути своєї мети, прорвати оборону і вийти на оперативний простір».

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) прогнозували, що Росія посилить наступальні операції в Донецькій області. Вони пов’язували це, зокрема, з відступом російських сил із Херсонщини. Ці підрозділи російське командування може перекинути в Донецьку область для посилення наступальних операцій, кажуть в ISW.

Армия Украины уже больше недели не дает российским войскам захватить Павловку, где до этого Кремль понес потери в, предположительно, 300 морпехов. Агрессор стоит в части села, но его север не может захватить под огнем ВСУ ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Битва за Донбас: головне 18 листопада (оновлюється)

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !