Зеленський на засіданні Європейської ради розповів про фронт і необхідність ППО для України

Президент України Володимир Зеленський у середу, 17 квітня, взяв участь у засіданні Європейської ради. Розповів про ситуацію на фронті та нагальні потреби українських військ, зокрема системи ППО для захисту від російських атак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення глави держави.

"Щойно взяв участь у роботі Європейської ради, були всі лідери нашої Європи. Я вдячний Шарлю Мішелю, пану Президенту Євроради, Урсулі фон дер Ляєн, пані Президентці Єврокомісії, та всім керівникам європейських держав та урядів за незмінну увагу до України", – розповів Зеленський.

Під час виступу на засіданні президент підкреслив все те, що необхідно для подальших дій ЗСУ та захисту України від ворожих атак.

"Звичайно, ППО та фронт – це ключовий пріоритет. Зараз такий час, який треба всім у Європі, у вільному світі використати заради зміцнення, заради більшого виробництва зброї, заради більшого постачання зброї, загалом заради рішучості. На рішучості тримається нормальне життя світу, і Європа точно може не програти цей час – заради нашої спільної безпеки", – наголосив глава держави.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.