Залужний повідомив про «дуже важливу зустріч» з колегами з США, Британії та Польщі

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про «дуже важливу зустріч для України» з головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, командувачем ЗС США в Європі Крістофером Каволі, начальником Штабу оборони Великої Британії Тоні Радакіном, начальником Генштабу Збройних Сил Польщі Раймундом Анджейчаком та командувачем Групи сприяння безпеці України Антоніо А. Агуто.

«Вдячний їм за дуже змістовну та пряму розмову. Першочергово – поінформував про ситуацію на полі бою. Найбільш детально зупинився на Східному напрямку. Зокрема, щодо перебігу подій у Бахмуті. Не менш ретельно обговорили постачання військової допомоги – озброєння та боєприпасів. Питання посилення протиповітряної оборони, надання далекобійної зброї залишаються надважливими», – написав Залужний у фейсбуці.

"; //parse XFBML, because it is not nativelly working onload if (!fbParse()) { var c = 0, FBParseTimer = window.setInterval(function () { c++; if (fbParse()) clearInterval(FBParseTimer); if (c === 20) { //5s max thisSnippet.innerHTML = "Facebook API failed to initialize."; clearInterval(FBParseTimer); } }, 250); } } }; thisSnippet.className = "facebookSnippetProcessed"; if (d.readyState === "uninitialized" || d.readyState === "loading") window.addEventListener("load", render); else //liveblog, ajax render(); })(document);

За його словами, співрозмовники також продовжили діалог стосовно підготовки українських військових.

Українські військові ведуть вогонь із самохідної гаубиці по російських позиціях поблизу Бахмуту на Донеччині, 5 березня 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Українські сили, схоже, змогли стабілізувати периметр оборони під Бахмутом – розвідка Британії

Як повідомили 7 березня у Генштабі ЗСУ, російські війська основні зусилля і далі зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському й Шахтарському напрямках. За даними штабу, противник продовжує безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Кам’янки, Авдіївки та Мар’їнки Донецької області.

Напередодні президент Володимир Зеленський розповів, що за підсумками Ставки верховного головнокомандувача військово-політичне керівництво країни вирішило продовжувати оборону Бахмута, на який у січні російські війська почали активний наступ.

Командувач Сухопутних військ, генерал-полковник Олександр Сирський 6 березня заявив, що бої за Бахмут на Донеччині досягли «найвищого рівня напруження».

За даними розвідки НАТО, Росія втрачає поблизу Бахмута в п’ятеро більше солдатів, ніж Україна.

За словами Пристайка, на наступному тижні він планує відвідати фабрику в Британії, аби подивитися, «що ми можемо ще зробити і яка потрібна допомога, щоб це відбулося» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Пристайко: Україна має відновлювати виробництво певного озброєння просто зараз

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !