За минулу добу вдалось відбити 130 атак російської армії – Генштаб ЗСУ

Війська РФ вели наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, йдеться в зведенні Генерального штабу ЗСУ вранці 5 березня.

«Минулої доби нашими захисниками було відбито понад 130 атак противника на зазначених напрямках», – вказали у Генштабі.

Відомо також, що авіація Сил оборони за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також два удари по зенітно-ракетних комплексах, одного – по складу боєприпасів армії РФ та одного – по автомобільному мосту. Також наші захисники збили чотири розвідувальних і ударних БПЛА різних типів.

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на конференції United for Justice, яку називають «юридичним Рамштайном». Львів, 3 березня 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«20 катівень у Херсоні». Усі місця несвободи на окупованій території фінансує Росія – правозахисник про воєнні злочини РФ

У Генштабі ЗСУ уточнили, що «підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три райони зосередження противника, дві позиції зенітно-ракетних комплексів, а також дві станції РЕБ ворога».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

24 лютого минулого року Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі. Україна чинить запеклий опір. За даними Генштабу ЗСУ, Росія за рік випустила майже п’ять тисяч ракет по території України.

ООН задокументувала загибель щонайменше 8 006 цивільних людей і поранення 13 287 протягом останніх 12 місяців в Україні внаслідок повномасштабної війни, яку почала Росія. В організації наголошують, що реальні цифри є вищими.

Український військовослужбовець у місті Бахмут Донецької області, 25 лютого 2023 року, ілюстративне фото ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Українські військові відбили атаки армії РФ під Бахмутом – зведення Генштабу

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !