З 24 лютого понад три тисячі дітей в Україні залишилися без піклування батьків – соціальна сервісна служба

3182 дитини залишилися без батьківського піклування з 24 лютого, повідомив заступник директора департаменту з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності Національної соціальної сервісної служби Володимир Вовк.
За його словами, у 541 дитини загинули батьки або з ними немає зв'язку, тобто втрата батьківського піклування пов'язана безпосередньо з війною.
«У нас є 106 дітей-сиріт, батьки яких загинули, 206 дітей-сиріт, батьки яких загинули, але документального підтвердження немає, і ще є хоча б невеликий шанс, що ми знайдемо цих батьків, коли закінчиться війна», – сказав Володимир Вовк в ефірі національного телемарафону.

Водночас, як повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, зареєстровано 1717 дітей, які є або дітьми-сиротами, або дітьми, що позбавлені батьківського піклування.

«З початку війни у нас офіційно зареєстровано 1717 дітей, які є або дітьми-сиротами, або дітьми, що позбавлені батьківського піклування. З них точно встановлено, що 106 дітей померлих наших захисників», – розповіла вона в ефірі марафону.

За даними Офісу генпрокурора, понад 1067 дітей постраждали в Україні внаслідок російської агресії – загинула 361 дитина, понад 706 зазнали поранень. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 372.

У МВС повідомили, що від 1 серпня в Україні запрацював державний портал розшуку дітей – «Діти війни» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

В Україні розшукують 203 дітей, більшість із яких зникли в зоні бойових дій – МВС

Національна соціальна сервісна служба України – центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабміном через міністра соціальної політики і який реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !