Євро-2024: два українські арбітри потрапили до фінального списку суддів

Українські рефері Микола Балакін та Олександр Беркут поїдуть до Німеччини на чемпіонат Європи 2024 року. Вони потрапили в кінцевий перелік арбітрів від Союзу європейських футбольних асоціацій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

Українські арбітри потрапили в список обраних на Євро-2024. Вони розпочнуть першість Європи в статусі резервних суддів.

Балакін і Беркут разом із десятком арбітрів потрапили до категорії підтримки офіційних осіб матчів. Отже, вони претендуватимуть на роль четвертого судді або резервного лайнсмена. Обидва українці мають досвід роботи в єврокубках і категорію ФІФА.

До списку основних потрапили 19 суддівських бригад. Найбільше представництво мають Англія, Франція, Німеччини та Італії – по дві трійки арбітрів. Родзинкою Євро-2024 стане бригада арбітрів із Аргентини на чолі з Факундо Тельйо.

Фото: Список арбітрів, які працюватимуть на чемпіонаті Європи 2024 року (uefa.com)

Що відомо про Євро-2024

Турнір прийме Німеччина на десяти стадіонах. Змагання триватимуть місяць – із 14 червня до 14 липня. Матч-відкриття Німеччина – Шотландія відбудеться в Мюнхені.

Збірна України потрапила до групи E. На турнірі "синьо-жовті" дебютуватимуть поєдинком проти Румунії 17 червня. Матч також відбудеться в Мюнхені, а базуватиметься команда Реброва в Гессені.

Сам керманич української збірної не потрапив до топ-10 тренерів Євро-2024 за рівнем зарплати. Очолив список коуч збірної Англії Гарет Саутгейт. Він заробляє 5,8 млн євро на рік. Оклад Реброва – 1,25 млн у євровалюті.

У квітні платформа MEGOGO анонсувала показ матчів прийдешнього чемпіонату Європи-2024. Співтранслятором турніру стане "Суспільне". Платний сервіс покаже 51 матч турніру, а регіональні телеканали суспільного мовника – частину поєдинків, зокрема матчі збірної України.

До слова, раніше склали графік виступів футбольних команд України на літніх турнірах.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.