ЄСПЛ призначив дату слухань справи України проти Росії щодо окупації Криму

Європейський суд із прав людини призначив дату слухання у справі України проти Росії щодо порушення прав людини в окупованому Криму. Про це повідомляє пресслужба суду у твіттері.

Справа стосується позову України про те, що підконтрольна Росії влада півострова систематично порушувала права людини в Криму з лютого 2014 року.

«Після завершення письмової процедури голова Суду повідомив сторонам, що в інтересах належного виконання правосуддя Суд проведе слухання щодо прийнятності та суті справи, попередньо призначивши його на 8 листопада 2023 року», – сказано в повідомленні.

Під час акції «Ніякої амністії кремлівським злочинцям» біля посольства Росії в Україні. Київ, 11 травня 2019 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Перша відмова Росії в ЄСПЛ. Чому Кремль поскаржився на Україну?

На цьому засіданні суд розгляне по суті скарги, вже визнані прийнятними, а також розгляне питання прийнятності та суті справи політичних в’язнів і скарги засуджених.

На початку 2021 року ЄСПЛ прийняв справу України проти Росії щодо окупації Криму і перейшов до розгляду по суті. Також суд підтвердив, що Росія мала «загальний ефективний контроль» над півостровом ще з лютого 2014 року, а не з часу так званого «референдуму».

Раніше громадська організація «КримSOS» подала скаргу до Європейського суду з прав людини щодо незаконного затримання громадянської журналістки Ірини Данилович.

У п'ятій доповіді щодо Криму відображений широкий спектр питань щодо порушень Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права в Криму ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Доповідь генсекретаря ООН щодо Криму: «Росії залишається тільки виправдовуватися»

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !