Хакери з КНДР атакували оборонні підприємства Південної Кореї

Хакери з КНДР атакували оборонні підприємства Південної Кореї та викрадали дані.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yonhap News.

"Хакерські групи проникали у внутрішні мережі оборонних компаній Південної Кореї та викрадали технічні дані за останні 18 місяців", – повідомила поліція.

За словами поліції, задіяно три угруповання КНДР – Lazarus, Andariel та Kimsuky. З кінця 2022 року вони здійснили напади на 83 вітчизняні оборонні компанії. Підтверджено, що постраждали десять фірм.

Було виявлено, що Північна Корея задіяла різні заходи, включаючи прямий доступ, використання шкідливого коду та крадіжку інформації з облікових записів серверів.

Компанії, на які були скоєні напади, зовсім не знали про атаки, поки поліція та Національна розвідувальна служба (NIS) не розпочали розслідування на початку цього року.

До цього часу Північна Корея викрала технології, що належать до двигунів безпілотних літальних апаратів та пускових установок балістичних ракет підводного базування (БРПЛ).

За даними Національного агентства розвідки, минулого року кількість міжнародних кібератак на державні установи Південної Кореї досягла в середньому 1,62 мільйона на день, що на 36 відсотків більше, ніж роком раніше. З них 80 відсотків посідає атаки з Півночі.

Хакерські атаки КНДР

Раніше ми писали, що хакери, пов'язані з КНДР, застосовують нові методи викрадення криптовалюти , щоб компенсувати зниження вартості.

До речі, у липні 2023 року північнокорейські хакери атакували IT-компанію зі США для викрадення криптовалюти.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.