ВМС ЗСУ: Росія тримає шість носіїв ракет «Калібр» у Чорному морі і п’ять – у Середземному

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають шість російських носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп складає 40 ракет, повідомили 14 вересня Військово-морські сили Збройних сил України.

«В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до шести кораблів та катерів; у Середземному морі – п’ять носіїв крилатих ракет «Калібр». За добу в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 43 судна, з них 10 суден рухалося з протоки Босфор; до Чорного моря – 31 судно, з них 7 суден продовжило рух у напрямку протоки Босфор», – йдеться в повідомленні.

У ВМС наголосили, що Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

У вечірньому зверенні 22 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що загальна кількість різних крилатих ракет, які Росія застосувала проти України, наближається вже до 3,5 тисяч.

Україна під прицілом російських ракет ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Якими ракетами Росія обстрілює Україну?

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !