Влада каже про високу небезпеку на кордоні Чернігівщини: в зоні ризику – чотири громади

На кордоні Чернігівщини спостерігається небезпечна ситуація через постійні обстріли прикордонних громад. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону 10 листопада заявив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

«Сьогодні прикордоння на Чернігівщині дуже небезпечне. Обстріли здійснюються щодня. І останнім часом почастішали. Це стосується в основному чотирьох громад прикордонних: Новгород-Сіверської, Городнянської, Семенівської, Сновської», – зазначив він.

За словами Чауса, за останній час із цих територій уже виїхало півтори тисячі людей, однак решта мешканців (яких кілька тисяч) ще залишаються.

Українські військові артилерійського підрозділу ведуть вогонь по російських позиціях під Бахмутом на Донеччині, 8 листопада 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Масоване вогневе ураження». У Генштабі розповіли, як діятимуть у разі повторного наступу з Білорусі

«Якщо взагалі казати про можливість ураження з артилерії і РСЗВ, то це 40-кілометрова зона. Але ми про неї поки не говоримо, тому що обстрілюються виключно прикордонні громади і села, розташовані поруч із державним кордоном», – зазначив Чаус.

Прикордонні райони України регулярно зазнають обстрілів із боку Росії. Чернігівщина межуєз Гомельською областю Білорусі і з Брянською областю РФ.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію». Москва, попри численні докази, також заперечує свої атаки на цивільних в Україні.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !