Влада: Дніпровська ГЕС потребує відновлення після атаки російської армії

Через ракетні удари російських військових по Запоріжжю була пошкоджена Дніпровська ГЕС, йдеться в повідомленні першого заступника мера Запоріжжя Олександра Власюка в ефірі телемарафону.

«Дніпровська ГЕС потребує відновлення після атаки. Зараз там працюють бригади. Відновлення займе трохи часу», – зазначив він.

Також чиновник уточнив, що енергосистема міста витримала удар, але потребує ремонту. Енергетики працюють у посиленому режимі.

Станом на 17 грудня в Україні триває відновлення роботи об’єктів енергосистеми після чергового ракетного удару армії РФ, зазначили в «Укренерго» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Енергетики розповіли про ситуацію зі світлом в Україні після чергового ракетного удару

Власюк наголосив, що всі котельні у місті підключені до резервного електропостачання та працюють на генераторах, насосні станції також.

При цьому голова Запорізької ОВА Олександр Старух в ефірі телемарафону заявив, що ситуація в області є складною.

«Електропостачання нестабільне. Крім введеного графіка діючих погодинних відключень, доводиться нашим енергетикам скорочувати споживання за рахунок обмеження щодо певних секторів. Ситуація складна, але контрольована. Поки що всі критичні об'єкти функціонують, але з певними перебоями», – зазначив він.

Запорізька атомна станція, захоплена російською армію. Фото від 19 серпня 2022 року (Maxar Technologies) Україна вважає захоплення АЕС актом ядерного терирозму ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія створила на ЗАЕС ситуацію близьку до аварії у Фукусімі – міністр енергетики

Вранці 16 грудня Росія завдала чергового масованого удару, атакувавши Україну, за даними Повітряних сил, 76 ракетами, 60 із яких збили.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи в трьох районах Києва. Як повідомила київська влада, в повітряному просторі Києва було зафіксовано близько 40 ракет, з них сили ППО знищили 37.

Як зазначили в «Укренерго», це вже була дев’ята атака на енергосистему України, ціллю знову стали магістральні мережі та об’єкти генерації.

Зокрема, вітрова та сонячна енергетика можуть розширитися більше ніж удвічі протягом наступних п’яти років ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна в Україні спричинила «першу глобальну енергокризу» і заохотила розвиток зеленої енергетики – МЕА

За даними «Укренерго», внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі два місяці тому, 10 жовтня. За цей час їй вдалося вивести з ладу значну частину системи, в Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !