Вінниччину атакували російські дрони-камікадзе, їх збили – влада

Російські війська атакували Вінниччину двома дронами-камікадзе, сили протиповітряної оборони їх знищили, повідомив голова ОВА Сергій Борзов.
«Вінниччину ворог атакував двома дронами-камікадзе. Силами протиповітряної оборони обидва ударних безпілотники знищено», – написав він у телеграмі.

Читайте також: «Не треба драматизувати ситуацію з дронами-камікадзе» – речник командування Повітряних сил ЗСУ

Як повідомляли вранці в Генштабі ЗСУ, російські війська застосували 14 дронів іранського виробництва для ударів по Одеській та Миколаївській областях, 12 із них збили сили ППО.

Відомство посилається на дані Генерального штабу ЗСУ, за якими українські військові знищили в повітрі 60% дронів, які Росія використала під час масованого обстрілу 10 жовтня ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Іранські дрони навряд дозволяють завдавати ударів у тилу, як сподівалася Росія – британська розвідка

10 жовтня у коментарі Радіо Свобода секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Іран не мав змоги самостійно виготовляти дрони-камікадзе.

«Там є певні компоненти певних країн. Ми зараз розбираємося, в який спосіб вони там опинилися і чому країна, яка була під санкціями, мала спроможність купувати ті речі, які 100 відсотків відносяться до військово-промислового комплексу», – зазначив Данілов.

11 жовтня українська розвідка повідомила, що іранські дрони-камікадзе «Shahed-136» Росія перекидає до Білорусі. Як заявив президент України Володимир Зеленський з посиланням на дані розвідки, Росія замовила в Ірану 2400 дронів-камікадзе «Шахід-136». Перевірити ці дані незалежно неможливо.

Перші повідомлення про використання Росією дронів-камікадзе «Шахід-136» у війні проти Україні з’явилися на початку вересня.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !