«Використовують близько 20 на день» – Повітряні сили про застосування РФ керованих бомб

Росія має «достатні» запаси керованих авіабомб і зараз використовує їх близько 20 на день при ударах по Україні, повідомив Радіо Свобода речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

«На жаль, бомб достатньо. Не лише 500 кг, вже є інформація, поки що вона не підтверджена, в ЗМІ, але це вже інформація, яка говорить про те, що і 250-кілограмові бомби будуть використовувати теж. Будуть обладнувати GPS-модулями і крилами, що дозволить їм теж планувати і завдавати ударів дистанційно. Це – старі бомби радянські, яких достатньо на складах і у нас, і у противника. Тому вони будуть шукати будь-які методи і шляхи для того, щоб збільшити кількість використання цих бомб», – сказав Ігнат в ефірі Радіо Донбас.Реалії.

За словами речника, такі керовані авіабомби можуть пролетіти до 70 кілометрів.

«Літак, що їх випускає, не входить в зону ураження нашої ППО, вони це прекрасно знають, і можуть безкарно їх випускати на сьогоднішній день і повертатися на базу.

«Бомби у них не лише 500-ті, зараз є і екземпляри 1500 кг, вже знаходили рештки їх на території, підконтрольній нашій державі. Тому потрібно розуміти, що це серйозна загроза поряд із тими викликами, які стоять на сьогоднішній день, і потрібно реагувати – далекобійними засобами ППО», – сказав Ігнат.

Водночас він вкотре наголосив, що цю проблему «може вирішити раз і назавжди» літак F-16, який Україна просить у партнерів і згоди на надання якого наразі немає. «Літак F-16 міг би відтісняти російську авіацію подалі від наших кордонів, від лінії бойового зіткнення для того, щоб забезпечити порядок і безпеку прифронтових регіонів», – заявив речник.

Україна давно просить союзників про надання сучасних літаків. Під час зустрічі в Парижі на початку лютого президент України Володимир Зеленський закликав західних партнерів «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ Росії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !