Військові пояснили звуки вибухів на Чернігівщині збиттям двох російських безпілотників

У Чернігівській області в середу українські військові збили два російські безпілотники, повідомили в Оперативному командуванні «Північ».

Згідно з повідомленням, станом на 21:00 у Чернігівській області сім разів звучала сирена про ракетну небезпеку.

«У цей період активно працювали сили та засоби протиповітряної оборони, через що мешканці могли чути вибухи. У результаті роботи ППО, близько 15:30 було збито ворожий безпілотний літальний апарат. Приблизно о 17:00 був збитий ще один БПЛА. Обидві «пташки» – ймовірно, що це російські «Орлани» – українські військові приземлили у Чернігівському районі за кількадесят кілометрів від обласного центру», – повідомили військові.

Повідомляється, що російські війська вели обстріли прикордонних районів області. Зокрема, вісім «приходів» з міномета 120 мм зафіксовано в районі населеного пункту Гірськ Корюківського району. 12 вибухів в районі населеного пункту Кам’янська Слобода Новгород-Сіверського району. У результаті обстрілу сталася пожежа лісового масиву, розповіли в Оперативному командуванні «Північ».

Інформація про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури не надходила, наголосили військові.

Місце ракетного удару РФ по залізничній станції Чаплине на Дніпропетровщині 24 серпня 2022 року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

15 загиблих: Зеленський на Радбезі ООН повідомив про удар військ РФ по залізниці на Дніпропетровщині

Упродовж дня, коли Україна відзначає День Незалежності, по всій території з високою частотою оголошується повітряна тривога. Один з найбільших наразі ударів завдано по залізничній станції Чаплине в Дніпропетровській області, де, за даними президента Володимира Зеленського, загорілося чотири пасажирських вагони, загинуло щонайменше 15 людей і близько 50 зазнали поранень.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !