Війська РФ завдали удару по Дніпру ракетами Х-22 – Повітряні сили ЗСУ

Російські війська завдали удару по Дніпру ракетами типу Х-22, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
«Вночі близько 1:00 було застосовано по Дніпру ракету Х-22. Це велика і потужна ракета, якою також поцілили по Кременчуцькому ТРЦ. Це дуже руйнівна і неточна ракета. Бойова частина – понад 900 кг. Щонайменше чотири ракети влучили в місто. Це надзвичайно швидка ракета, нам потрібні сучасні засоби протидії цим ракетам», – розповів він в ефірі національного телемарафону.
«Х-59 використовують фактично щодня. З п'яти ракет вчора, на щастя, наша ППО знищила чотири. Ракета запускається з літака з великої відстані. Бойова частина становить понад 200 кг. Ця ракета – не нова, проектована ще за радянських часів. Вона не завжди є точною. Але противник її застосовує дуже часто. Дніпро залишається одним з оплотів нашої оборони, тому противник намагається завдавати ударів по ньому», – додав речник Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Якими ракетами Росія обстрілює Україну?

Вночі російські війська завдали ракетного удару по Дніпру. Як повідомили в ОВА, внаслідок цієї атаки поранені п'ятеро людей, загинули четверо, серед них – двоє дітей. Через цю атаку пошкоджені понад 60 приватних будинків та кілька багатоповерхівок, електромережу, автотранспорт.

За даними українських військових, 28 вересня противник застосував п’ять керованих авіаційних ракет Х-59 з Су-35 по об’єктах Дніпропетровської і Запорізької областей. Чотири з них сили ППО збили.

«Люди просто йшли на роботу, коли росіяни направили на них свої «Урагани» – голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Люди йшли на роботу». Через ранковий обстріл Дніпропетровщини поранені 19 людей – ОВА

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури. Москва заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !