Війська РФ перегруповуються, намагаючись посилити позиції на півдні України – Генштаб

Російські сили продовжують перегрупування, намагаючись посилити свої війська на півдні України, повідомив у вечірньому зведенні 1 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

«На Південнобузькому напрямку основні зусилля противника зосереджені на утриманні раніше зайнятих позицій і недопущенні просування наших підрозділів. Здійснював обстріли із танків, ствольної і реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдав авіаційних ударів біля Білої Криниці та Андріївки. Вів повітряну розвідку БпЛА», – йдеться в повідомленні.

У Генштабі також додали, що силами інженерних підрозділів загарбники намагаються відновити зруйновані й пошкоджені мости і мостові переправи через річку Дніпро.

28 липня британська розвідка у своєму щоденному звіті заявила, що контрнаступ України на Херсонщині набирає обертів. У розвідці звернули увагу, що Україна використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити щонайменше три мости через річку Дніпро, на які Росія покладається для постачання територій, що опинилися під її контролем.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Чому РФ перекидає сили на південь і чи цілеспрямовано вбили Вадатурського?

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !