Війська РФ обстріляли Запоріжжя, загинули чоловік та дитина – міськрада

У ніч проти 9 квітня російські військові обстріляли Запоріжжя, загинуло дві людини, повідомив секретар міськради Анатолій Куртєв.

Чиновник зазначив, що дві російські ракети влучили в один із приватних секторів Запоріжжя – внаслідок атаки було зруйновано будинок, ще в десятках сусідніх будівель пошкоджено вікна та покрівлі.

«Наразі відомо, що загинуло дві людини – чоловік та дитина 2012 року народження, яка пішла з життя в кареті швидкої допомоги», – вказав Куртєв.

Гліб Желдак із Чернігова, який загинув у 14-річному віці ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Глухий «бум» – і будинок звалився на нас». Чотири історії підлітків, яких убила Росія

Також одну жінку госпіталізовано до лікарні. Ще одній людині домедичну допомогу надано на місці, уточнила місцева влада.

«Наразі вулиця відключена від газу та електрики. Працюють усі відповідні служби. Є два комунальних автобуси, у яких люди можуть зігрітися та випити гарячі напої», – додав секретар міськради.

Бійці ДСНС показали, як діставали жінку з-під завалів будинку у Запоріжжі. Постраждалих могло бути і більше – на щастя, старша донька родини на момент атаки була у гостях, йдеться в повідомленні ДСНС України.

За інформацією ДСНС, наразі аварійно-рятувальні роботи вже завершені.

«З-під завалів співробітники ДСНС врятували 46-річну матір, яку передали лікарям швидкої», – йдеться в повідомленні.

Як розповіли у рятувальній службі, через обстріл почалася пожежа.

«В результаті обстрілу сталося часткове руйнування житлового будинку з подальшим загорянням на площі 100 кв. м, вибуховою хвилею частково пошкоджені сусідні будинки і вікна у поряд розташованих будівлях», – додали в відомстві.

Плями крові біля сумок, валізок, дитячої коляски на платформі після ракетного удару російських військових по залізничному вокзалу в Краматорську, 8 квітня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Рік після удару РФ по вокзалу в Краматорську: в Україні вшанували пам’ять загиблих

Російські війська від початку повномасштабного вторгнення регулярно обстрілюють Запоріжжя і область.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !