Від погроз до підкупу. На Херсонщині окупанти хочуть запустити навчання у захоплених школах – ОВА

На Херсонщині російські окупанти обіцяють батькам, які погодилися віддати своїх дітей до захоплених шкіл, виплатити 10 тисяч рублів, повідомив голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.
«Є випадки, коли батькам погрожують штрафами, конфіскацією майна та позбавленням батьківських прав за відмову віддавати своїх дітей на навчання за російськими програмами. Також у всіх школах буде воєнізована охорона», – написав він у телеграмі.

За даними Офісу генпрокурора, через бомбардування й обстріли збройними силами РФ пошкоджені 2328 закладів освіти ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Нас попередили, щоб не говорили українською». Освіта на півдні під тиском окупантів

Раніше Ярослав Янушевич повідомляв, що на Херсонщині окупанти погрожують «виселенням і конфіскацією майна» батькам, які не хочуть віддавати своїх дітей на навчання за російськими програмами.

В Херсонській області станом на 1 серпня Збройні сили України деокупували 46 населених пунктів.

Російські війська почали штурм Херсону 1 березня. Відтоді місто та частина області перебуває під російською окупацією.

Раніше українська влада повідомляла про погрози з боку окупантів батькам, які не хочуть віддавати своїх дітей на навчання за російськими програмами.  ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія використовує освіту як засіб пригноблення, Україна закликає ЮНЕСКО відреагувати – МЗС

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !