Від початку доби бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню – штаб

Від початку поточної доби, 7 квітня, бойовики на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, зокрема застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Окупанти застосовували міномети калібру 120 мм, станкові протитанкові гранатомети, БпЛА, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Прицільним вогнем у відповідь Об’єднані сили вчасно припинили усі ворожі провокації», – мовиться у повідомленні.

У штабі зазначили, що українські військові відповідали на обстріли прицільним вогнем, після чого бойовики припиняли бойову активність.

За даними українських військових, втрат внаслідок обстрілів у лавах ОС сьогодні немає.

У незаконному збройному угрупованні «ДНР» заявили про нібито обстріл снайперами ЗСУ колони автівок зі співробітниками Василівської насосної станції. У аналогічному угрупованні «ЛНР» не звітують про перебіг бойових дій протягом дня.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.