Від початку доби бойовики 18 разів порушили режим тиші, 1 військовий загинув, 5 постраждали – штаб

Від початку поточної доби, 18 лютого, бойовики на Донбасі 18 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил. Внаслідок обстрілів один військовий загинув, трьох було поранено, ще двоє отримали бойове ураження.

«Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння танку, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї… Окрім цього, поблизу населеного пункту Оріхове ворог здійснив спробу штурму наших спостережних постів. У результаті бойового зіткнення українські захисники черговими вогневими засобами подавили ворожий вогонь та зупинили диверсійно-розвідувальну групу противника. Позиції українських захисників не втрачені», – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що на усі обстріли підрозділи ОС давали «адекватну вогневу відповідь».

«За даними розвідки, у результаті бойового зіткнення зі сторони противника 4 чоловіка загинуло та ще 6 отримали важкі поранення», – заявили у штабі.

У незаконному збройному угрупованні «ДНР» заявили про один обстріл з боку українських військових. У аналогічному угрупованні «ЛНР» стверджують, що внаслідок обстрілу загинув один з бойовиків.

Зранку 18 лютого штаб української воєнної Операції об’єднаних сил повідомив, що бойовики атакували позиції української армії в районі населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське та Хутір Вільний. За даними Генштабу, один український військовий загинув, троє отримали поранення, ще двоє – контузію.

Бойовики підтримуваного Росією угруповання «ЛНР» звинувачують українську армію в спробі наблизитися до їхніх позицій й подальшому артилерійському обстрілі.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.