Виїзд росіян до Грузії після оголошення мобілізації: з’явилися супутникові фото заторів

Компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки затору, що утворився через виїзд громадян Росії після оголошення часткової мобілізації в країні.

«Супутникове зображення від 25 вересня 2022 року показує великий затор транспортних засобів, які виїжджають з Росії та намагаються перетнути кордон з Грузією на КПП «Ларс» («Верхній Ларс» – ред.)», – йдеться у повідомленні компанії, оприлюдненому в твіттері.

Читайте також: До прикордонного пункту, через який росіяни втікають від мобілізації до Грузії, підтягнули БТР – очевидці

Після оголошеної в Росії часткової мобілізації 21 вересня росіяни почали масово скуповувати квитки за кордон, а також намагатися виїхати з країни наземним транспортом. Кілометрові затори сформувалися на кордоні з Казахстаном, Монголією і Грузією. Деякі місцеві ЗМІ повідомляють, що понад 260 тисяч осіб втекли з моменту оголошення мобілізації.

У деяких регіонах мобілізація відбувається в екстреному порядку на тлі паніки місцевого населення. Російська влада заявила про намір мобілізувати 300 тисяч резервістів, але за повідомленнями ЗМІ, реальна цифра може перевищити мільйон людей.

24 і 25 вересня п’ять російських видань незалежно одне від одного повідомили, що влада Росії розглядає можливість закрити кордон для всіх чоловіків призовного віку.

Читайте також – Кремль: рішення про заборону резервістам виїжджати з Росії не ухвалювали

Затримано приблизно 70 людей у Махачкалі та близько 20-ти – у Хасав’юрті ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

На акціях протесту проти мобілізації у Дагестані затримали близько 90 людей

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !