Вбивство сина депутата в Києві: Соболєв заявив про підготовку нового замаху на нього

Депутат київської обласної ради В’ячеслав Соболєв, сина якого було вбито в Києві 1 грудня 2019 року, 12 лютого повідомив про підготовку нового замаху на нього.

«За останні два тижні сталося багато подій. У мене з’явилася 100-відсоткова інформація про новий замах, що готується на мене і мою сім’ю. Ця ж інформація є і у поліції … Але тим не менше, з п’ятниці і до понеділка, всупереч дорученням головного слідчого управління України про забезпечення заходів безпеки, поліція міста Києва знімає з нас охорону. У мене питання – це випадковість? Нагадаю, за попередні два місяці, поки кримінальну справу з розслідування вбивства мого сина було в цьому підрозділі, слідство не просунулося ні на крок», – мовиться у повідомленні.

Соболєв також звернувся до президента Володимира Зеленського.

«У мене величезне прохання до вас не як до президента, а як до батька. Приділіть, будь ласка, в своєму графіку 5 хвилин для мене. Я готовий надати всю інформацію, за допомогою якої можна не тільки притягнути до відповідальності винних у смерті мого сина, а й запобігти багатьом новим смертям», – зазначив депутат.

Ввечері 1 грудня 2019 року у центрі Києва обстріляли автомобіль, у салоні якого перебувала родина депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва. Куля влучила у трирічного хлопчика – сина Соболєва, який помер дорогою до лікарні.

2 грудня правоохоронці заявили про затримання двох підозрюваних у нападі. За даними поліції, їм – 18 і 19 років. Юнакам повідомлено про підозру за статтею «умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення». 4 грудня за заклопотанням прокуратури їм було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.