В Умані у померлого хасида з США виявили COVID-19 – ОДА

У померлого в Умані хасида, громадянина США, виявили зараження коронавірусною інфекцією, повідомив голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар.

«Про це щойно повідомили в лабораторному центрі МОЗ України. Чоловік, громадянин США, прибув із Лондона 11 березня 2020 року, 47 років. Приїхав до Умані з дружиною і шістьма дітьми. В усіх відібрали зразки для дослідження. Станом на зараз встановлено 50 контактних осіб, які перебувають на самоізоляції», – повідомив Боднар у фейсбуці.

Він додав, що іноземець-хасид мав тяжку супутню патологію, він до себе «не підпускав фахівців і не виконував рекомендації».

«У місті Умані посилюємо заходи безпеки, зокрема патрулювання. Городян закликаємо не порушувати карантинні заходи та нагадуємо про відповідальність», – зазначив голова Черкаської ОДА.

За даними МОЗ, з-поміж 942 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні – 55 зафіксовано у Черкаській області.

В Умані є могила цадика Нахмана – одна з найшанованіших святинь і місце паломництва для представників так званої брацлавської течії хасидизму. Усі євреї, які представляють цю течію хасидизму, вважають своїм обов’язком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі цадика Нахмана. Найбільш масово хасиди їдуть до Умані на святкування іудейського Нового року Рош га-Шана восени.