В Україну прибули ще 4 HIMARS – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков заявив про отримання від США ще чотирьох ракетних систем HIMARS.
«4 додаткових HIMARS від наших партнерів прибули! Дякую Джо Байдену, Ллойду Остіну і американському народу. Час HIMARS: добрий час для українців і поганий час для окупантів. Чудові новини напередодні зустрічі у форматі Ramstein 6, куди я збираюся завтра», – написав він у твіттері.

Читайте також: США інвестують у виробництво боєприпасів, аби забезпечити потреби України – Пентагон

4 жовтня президент США Джо Байден у розмові з українським президентом Володимиром Зеленським оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму 625 мільйонів доларів. Згодом у Пентагоні назвали деталі пакету: до нього входять, зокрема, чотири ракетні системи (HIMARS) і боєприпаси.

Американські військовослужбовці біля ракетної системи M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

HIMARS: що ці ракетні системи можуть і чим вони кращі від російських

На початку червня стало відомо, що США надають Україні ракетні системи M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), але з ракетами дальністю не З00 кілометрів, як просила Україна, а 80. Перші HIMARS прибули в Україну ще в червні. Ці ракетні установки мають більшу дальність і точніші за артилерію радянських часів, яку мала на озброєнні Україна.

Читайте також: WSJ: Україна попросила у США ракети з радіусом дії близько 300 км

Після того було кілька поставок HIMARS до України. Станом на 23 липня їх було 12.

Станом на серпень, ЗСУ не втратили жодної ракетної установки HIMARS.

Як у вересні повідомив голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, Україна вразила понад 400 російських цілей поставленими США системами HIMARS.

 Олексій Резніков заявив, що «це лише початок» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Почалася нова ера ППО». Резніков підтвердив прибуття IRIS-T в Україну

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !