В Україні настав новий 2023 рік

Після 311 днів повномасштабного російського вторгнення в Україні настав новий 2023 рік.

Влада називає цей рік вирішальним. Як заявив начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов, 2023 рік може стати для України переможним. За його прогнозами, українці зможуть порадіти хорошим новинам у середині чи другій половині 2023 року.

Днями в одному зі своїх відеозвернень президент України Володимир Зеленський сказав, що у 2022 році українці пережили «страшні місяці», але не втратили людяності. Попереду чекає «непростий рік».

«І не втратимо її, хоча попереду теж непростий рік. Ми дійдемо до перемоги. І маємо зробити це дійсно разом. Дбайте про Україну, цінуйте одне одного і робіть усе, щоб допомогти нашим воїнам», – закликав Зеленський.

Читайте також: «Шанси на це дуже-дуже високі». Прогноз для України на 2023 рік у 12 цитатах

У вітанні з нагоди різдвяно-новорічних свят головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що Україні вистачить сил «здолати ворога».

В лютому минулого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, атакувавши з півночі, сходу та півдня. Через це мільйони українців були змушені покинути свої домівки. За даними ООН, понад 5 мільйонів українських біженців станом на липень досі залишаються за межами України, в Європі.

2022 у фотографіях: яким він був для України. Війна очима кореспондентів Радіо Свобода
ФОТОГАЛЕРЕЯ:

2022 у фотографіях: яким він був для України. Війна очима кореспондентів Радіо Свобода

24 лютого 2022 року Росія почала широкомасштабну війну. Буча та Ірпінь, Маріуполь й Одеса, Харків й Ізюм, Київ і Бахмут. Бої, окупація, звільнення, масові поховання, прощання із загиблими. Фотосвідчення від кореспондентів Радіо Свобода: війна очима тих, хто був у самому її епіцентрі

У 2022 році провели успішні контрнаступи і відкинули російські війська з Київщини, з практично всієї Харківщини та з правобережжя Херсонщини. Проте армія РФ продовжує атакувати Україну, завдаючи масованих ударів з використанням ракет і дронів, зокрема по критичній інфраструктурі.

Абсолютна більшість опитаних українців (97%) упевнені, що Україна зможе відбити напад Росії – свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Згідно з цим опитуванням, 85% українців вважають, що перемогою України у війні з Росією буде звільнення усіх її територій, включно з Кримом і Донбасом.

 Зброя, на яку зараз очікує Україна, дозволить посилити захист цивільної інфраструктури – Михайло Самусь ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Вирішальний час»: чи вдасться Україні зупинити агресію Росії у 2023 році?

Зза словами демографа Елли Лібанової, саме міграційні процеси здійснять найбільший вплив на демографічну ситуацію в Україні під час війни ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Демограф спрогнозувала, скільки українців можуть не повернутися з-за кордону після завершення війни

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !