В ООН заявили про серйозну гуманітарну кризу в районі Мар’їнки

Серйозна гуманітарна криза стрімко розгортається в районі Мар’їнки в на Донеччині, де приблизно п’ять тисяч цивільних жителів переживають важкі бойові дії, які різко загострилися в останні два місяці, заявили в Управлінні ООН із координації гуманітарних справ.

«Це також вплинуло на гуманітарну ситуацію в сусідніх населених пунктах Курахове і Вугледар – де проживає ще 24 тисячі цивільних – як через прямий вплив бойових дій, так і через тиск у зв’язку з обмеженими послугами і ресурси, оскільки люди, які тікають з інших частин Донецької області, прибувають у ці райони», – йдеться в повідомленні.

В управлінні наголосили, що повсюдні руйнування позбавили людей доступу до їжі, води, електрики, газу, медичного обслуговування й інших необхідних послуг, змушуючи людей значною мірою покладатися на гуманітарну допомогу і підтримку волонтерів для того, щоб вижити.

В управлінні ООН також наголосили, що є гостра необхідність у постачанні предметів домашнього вжитку, оскільки, за даними місцевих організацій, багато цивільних у цих трьох громадах живуть у пошкоджених будинках.

Минулого місяця розвідка Великої Британії заявила, що російські військові активізували танкові атаки навколо міста Мар’їнка, за 20 кілометрів від Донецька, воно стало ще однією «гарячою точкою» на фронті.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія знову почала штурмувати Вугледар: чого домагається

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !