«В окопах перемогу не здобудемо»: генерал назвав умову для успіху ЗСУ

Для ефективної оборони українським військовим слід проводити наступальні операції на окремих ділянках фронту, зазначив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія», бригадний генерал Олександр Тарнавський.

«Оборона повинна бути активна. Щоб мати успіх, потрібно повсякчас, на окремих ділянках проводити наступальні дії. Так, вони короткочасні, в порівнянні з наступом військ, вони не значні, але це повинно бути. Війною в окопах ми перемоги не здобудемо», – сказав він.

За його словами, водночас такі наступальні дії дозволяють вивчати противника, виявляти його сильні та слабкі сторони.

«Виснаження ворога є частиною підготовки для можливого майбутнього контрнаступу українських військ», – Наталя Гуменюк ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Підготовка до контрнаступу»: Гуменюк розповіла про ситуацію на південному фронті

«Потрібно постійно навчатися й самим. У першу чергу, досконало володіти зброєю і вражати ціль з першого пострілу, маневрувати та моделювати ситуації», – додав Тарнавський.

Видання Bloomberg повідомило, що Росія готує новий наступ. За словами джерел видання, близьких до Кремля, новий наступ може розпочатися вже в лютому-березні – до того, як Київ отримає танки зі США та Європи.

Як повідомив 27 січня у розмові з французьким телеканалом BFM посол України у Франції Вадим Омельченко, загалом кілька країн пообіцяли надати Україні 321 танк ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Зеленський назвав число танків, потрібне Україні

На початку січня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що є ознаки того, що Росія готує загострення в лютому.

Раніше сьогодні у розвідці розповіли, яким може бути новий наступ Росії – ситуація на сході України залишатиметься найгарячішою, повідомив представник пресслужби Головного розвідувального управління Міноборони Андрій Юсов.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !