В ОГП встановили одного з російських військових, які розстріляли цивільних під Києвом

Офіс генпрокурора повідомив, що правоохоронці встановили особу російського військового, який брав участь у розстрілі двох цивільних у березні біля села Мрія на Київщині.

«За даними слідства, у березні 2022 року п’ятеро військовослужбовців РФ на автомобілі з літерою «V» та надписом «Танковий спецназ RUS» приїхали до підприємства поблизу населеного пункту Мрія Бучанського району Київської області», – йдеться в повідомленні.

«У цей час до окупантів вийшли двоє цивільних беззбройних громадян – власник і охоронець цього підприємства. Загарбники, переконавшись у тому, що мирні люди не становлять для них ніякої загрози, дали можливість їм піти. Проте, як тільки потерпілі відійшли на декілька метрів, підозрюваний разом із невстановленим військовослужбовцем підступно відкрили вогонь з автоматичної зброї їм у спину. Від отриманих щонайменше 12 вогнепальних поранень, чоловіки померли», – додали у прокуратурі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Андріївка». «Схеми» презентували фільм про масштаби звірств окупантів на прикладі маленького села на Київщині

Після цього окупанти обікрали підприємство і поїхали, завантаживши награбоване в автівку, повідомили в ОГП.

За даними прокуратури, цей злочин зафіксований камерами відеоспостереження підприємства.

Бучанська окружна прокуратура повідомила російському військовому про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством. Про те, де зараз перебуває ця особа, в Офісі генпрокурора не повідомили.

Російські військові, підозрювані у вбивствах цивільних в Андріївці на Київщині ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Видання «Важные истории» знайшло російських солдатів, причетних до вбивств у Київській області. Один із них зізнався

У травні американський телеканал CNN показав кадри вбивства російськими військовими двох місцевих цивільних жителів на околицях Києва. Відеозапис із камери спостереження датується 16 березня. На ньому група російських солдатів зупиняє й обшукує власника місцевої фірми з торгівлі автомобілями, імені якого не називають, і 68-річного охоронця фірми Леоніда Пляца.

Після обшуку російські солдати вбили власника й охоронця, вистріливши їм у спини. Леонід Пляц загинув не одразу: на кадрах видно, як він намагається піднятися і дійти до своєї охоронної будки й покликати допомогу. Стверджується, що він помер від втрати крові.

Відеозапис наразі долучено до матеріалів міжнародного розслідування воєнних злочинів російської армії в Україні.

Де зараз перебувають згадані російські військові, у ДБР не уточнили ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ДБР повідомило про підозри двом російським військовим, які знущалися з цивільних на Київщині

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !