Унаслідок обстрілу ринку в селищі Шевченкове на Харківщині загинули двоє людей, поранені пʼятеро

Російські військові зранку 9 січня завдали удару по ринку в селищі Шевченкове Купʼянського району Харківської області. Унаслідок обстрілу загинули дві жінки, 50 і 60 років. Поранені, за даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, пʼятеро людей, у тому числі 13-річна дівчинка.

На місці удару триває розбір завалів.

За повідомленням заступника голови Офісу президента України Кирила Тимошенка, удару завдали російські війська з територію Білгородської області за допомогою зенітно-ракетного комплексу С-300.

Шевченкове розташоване приблизно за 30 кілометрів від російського кордону. Селище було окуповане військами РФ, звільнене у вересні 2022 року.

За даними українських військових, Росія часто використовує ракети С-300 не за прямим призначенням (ракети цього типу мають використовуватися силами ППО), а для обстрілів наземних цілей.

Міністр оборони України стверджує, що в російському арсеналі залишилося лише 9% ракет «Калібр» (на фото), які російські військові запускають з акваторії Чорного моря ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Резніков оприлюднив нові дані про число ракет, які залишилися у Росії

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !