«Укренерго»: сьогодні будуть погодинні відключення світла, але можуть бути й додаткові обмеження

Енергетична компанія «Укренерго» сьогодні застосовуватиме графіки погодинних відключень, але попереджає – можливе впровадження додатково аварійних відключень.

У компанії зауважують, що похолодання ускладнює непросту ситуацію в енергосистемі.

«Через різке похолодання щодня збільшується споживання електроенергії в тих регіонах України, де вже відновлено електропостачання після масованих ракетних ударів 15 листопада по енергетичній інфраструктурі. Це ускладнює, й без того непросту ситуацію в енергосистемі», – йдеться у повідомленні компанії.

В «Укренерго» зауважують, що енергетики змушені застосувати обмеження для збереження стабільності енергосистеми після вже шостої прицільної російської ракетної атаки по енерегооб’єктах України.

Читайте також: Британська розвідка розповіла, чому Росія продовжує завдавати ударів по українській інфраструктурі

Після чергових російських ракетний атак по енергетичній інфраструктурі в «Укренерго» 17 листопада повідомили, що його фахівці повернули електропостачання близько 70% споживачів у низці областей центрального регіону і підготували високовольтні лінії для підключення в західному і дніпровському регіонах.

«Найбільше – у Вінницькій області, на Одещині, Сумщині, у Києві. Ми робимо все, щоб нормалізувати постачання» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Без світла залишаються понад 10 мільйонів українців – президент

Після масованих російських ракетних атак 15 листопада Зеленський також повідомляв, що близько десяти мільйонів українців залишилися без світла в Києві, Харкові, Житомирі, Львові та інших містах.

У Кремлі заявили, що знищення української критичної інфраструктури і відсутність світла в багатьох регіонах України є наслідком «небажання української сторони виходити на переговори» з Росією.

У Міністерстві закордонних справ України у відповідь заявили, що «так само поводяться терористи ІДІЛ («Ісламська держава Іраку і Леванту», початкова назва угруповання, яке зараз частіше називають «Ісламська держава» – ред.): вбивають невинних людей, щоб виконали їхні вимоги. Росія діє як держава-терористка».

Київ без світла
ФОТОГАЛЕРЕЯ:

Київ без світла

Українські енергетики заявили, що у них немає іншого виходу, окрім як запровадити аварійні та планові відключення електроенергії, оскільки Росія посилює напади на критичну інфраструктуру в Україні. Фото АР

Аварійно-рятувальні роботи тривають ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Ракетний удар по Вільнянську: кількість жертв зросла

За словами Матеуша Моравецького, на зміну комунізму ХХ століття прийшла путінська ідеологія «русского мира». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Премʼєр Польщі: «русский мир» загрожує усій Європі

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !