«Укренерго»: один із зупинених енергоблоків ЗАЕС під’єднано до енергомережі

Запорізька атомна електростанція підключена до мережі та виробляє електроенергію для потреб України, повідомила в телеграмі компанія «Укренерго».
«Сьогодні, 26 серпня 2022 року, о 14:04 один із зупинених вчора енергоблоків ЗАЕС під’єднано до енергомережі, триває набір потужності. Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки немає», – йдеться у повідомленні.

Володимир Зеленський: «Світ повинен розуміти, яка це загроза» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Європейці опинилися за крок від радіаційної катастрофи через Росію – Зеленський про ситуацію на ЗАЕС

25 серпня у компанії «Енергоатом» заявили, що дії російських військ спричинили повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі – це сталося вперше в історії станції. Натомість російська сторона звинуватила ЗСУ в обстрілі ліній електропередачі біля Запорізької АЕС, після чого сталося загоряння території охоронної зони ЛЕП.

Читайте також: Голова МАГАТЕ відреагував на сьогоднішнє відключення Запорізької АЕС від енергомережі

Останніми тижнями найбільша в Європі атомна електростанція неодноразово зазнавала обстрілів, викликаючи побоювання ядерної катастрофи. Україна звинувачує в цьому російські сили і закликає припинити «ядерний терор». Російська сторона звинувачення відкидає і каже, що обстріли нібито здійснюють українські військові. При цьому Росія відмовилася від пропозиції створити демілітаризовану зону довкола ЗАЕС.

Від 4 березня Запорізька АЕС захоплена російськими військами. Також під окупацією перебуває і місто-супутник ЗАЕС – Енергодар.

Від 4 березня Запорізька АЕС захоплена російськими військами. Також під окупацією перебуває і місто-супутник ЗАЕС – Енергодар ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Британська розвідка назвала загрози для Запорізької АЕС через російську окупацію

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !