Українські військові звільнили понад 1 170 квадратних кілометрів територій на Херсонщині – Гуменюк

Збройні сили України станом на 9 жовтня звільнили від російських військ понад 1 170 квадратних кілометрів української території на Херсонському напрямку, повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Продовжується робота із закріплення територій, з їх зачистки, проведення стабілізаційних заходів», – сказала Гуменюк в ефірі телемарафону 9 жовтня.

За її словами, російські загарбники залишають після себе багато «сюрпризів»: заміновані будівлі, дороги і поля.

Українські військові неподалік лінії фронту в одному з регіонів України, 6 жовтня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Панічні настрої зростають». Як на окупантів впливає просування ЗСУ на Херсонщині?

7 жовтня Гуменюк повідомляла, що кількість звільнених територій на Херсонському напрямку зросла до 500 квадратних кілометрів. Тоді вона зазначала, що звільнено 29 населених пунктів.

Агенція Reuters 3 жовтня повідомила, щоукраїнські сили досягли найбільшого прориву на півдні від початку повномасштабного вторгнення Росії, прорвавши російську оборону та швидко просуваючись уздовж річки Дніпро. Російська сторона непрямо підтвердила відступ своїх сил на Херсонщині.

Президент України Володимир Зеленський також повідомляв, що ЗСУ звільнили десятки населених пунктів на південному і східному напрямках, в тому числі і на Херсонщині.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини станом на 16:00 9 жовтня

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !