Українські кораблі візьмуть участь у міжнародних морських навчаннях у Британії

Українські мінні шукачі "Чернігів" та "Черкаси" візьмуть участь у міжнародних навчаннях у Британії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook ВМС ЗСУ.

Два шукачі мін ВМС Збройних сил України, які Британія передала Україні 2022 року, прибули на базу Королівського флоту у місті Портсмут, Англія, де планується проведення спільних навчань. Йдеться про мінних шукачів "Чернігів" та "Черкаси".

За останні 18 місяців екіпажі кораблів пройшли низку навчань та тренувань з інструкторами Королівського флоту, брали участь у багатонаціональних навчаннях Joint Warrior 23-II та Sea Breeze 2023.

Зазначається, що у Портсмуті кораблі проходитимуть підготовку до навчання у водах Британії з Королівським флотом та ВМС США. У майбутньому набутий досвід стане в нагоді Україні при взаємодії з країнами-партнерами за стандартами НАТО.

Раніше повідомлялося, що військові кораблі класу Sandown, HMS Grimsby та HMS Shoreham, були виведені зі складу Королівського флоту та передані українським військовим, у ВМС ЗСУ вони отримали назви "Чернігів" та "Черкаси". Кораблі, кожен із яких прослужив у Королівському флоті понад 20 років, раніше прибули на військово-морську базу Портсмута, відпливши з Шотландії.

Нині кораблі не можуть увійти до Чорного моря через умови Конвенції Монтре, яка обмежує прохід військових судів через протоку Босфор під час війни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.