Україна не втратила жодної установки HIMARS – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що ЗСУ не втратили жодної ракетної установки HIMARS. Про це він розповів в інтерв’ю «Голосу Америки».

«Абсолютно відповідально можу сказати – жодного HIMARS не втрачено. Тому коли ви читаєте в російських ЗМІ або соцмережах, що «солдат Іванов з калашниковим увірвався і побачив вантажівку, в якій він знищив автоматом калашникова одночасно 12 HIMARS», можете просто посміятися, покрутити (біля скроні) і сказати – ну така у них система пропаганди. Це дурня», – розповів Резніков.

HIMARS – високомобільна артилерійська ракетна система ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Високоточна зброя української армії зламає хід війни?

У червні США надали Україні перші ракетні установки HIMARS та боєприпаси до них. HIMARS мають більшу дальність і точніші за артилерію радянських часів, яку мала на озброєнні Україна.

1 серпня Олексій Резніков повідомив, що чотири ракетні системи залпового вогню HIMARS прибули в Україну. Він не уточнював, скільки всього установок HIMARS зараз має Україна, але станом на 23 липня їх було 12.

Наразі Україна використовує щонайменше вісім HIMARS ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Для ефективної контратаки ЗСУ потрібно щонайменше 100 систем HIMARS – Резніков

Російська сторона час від часу поширює заяви про знищення наданих США установок HIMARS.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !