Україна має дрони, які здатні долітати до Сибіру, – The Economist

Україна має нові моделі безпілотників, які можуть літати на відстань понад 3000 кілометрів та долітати до російського Сибіру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Economist.

Як пише видання, було відомо, що Україна має безпілотники, які можуть долати відстань понад 1000 кілометрів.

Однак наразі є компанії в які було інвестовано сотні мільйонів доларів для виробництва безпілотників дальнього радіуса дії, які можуть здатні шукати і вражати віддалені цілі.

Найкраща з нових моделей має радіус дії 3 000 кілометрів і здатна досягти Сибіру. Виробництво таких дронів – вимушене, адже західні партнери неохоче надають озброєння Україні.

"Відтоді, як президент Володимир Зеленський визначив пріоритетність цієї технології, Україна інвестувала сотні мільйонів доларів у безпілотники дальнього радіуса дії, здатні шукати і вражати віддалені цілі. Зараз їх виробляють півдюжини фірм", – пише видання.

Дрони та РЕБ українського виробництва

З початку повномасштабного вторгнення Росії Україна почала виробляти десятки дронів. Мова не лише про безпілотні літальні апарати, але й про надводні дрони.

Зокрема, за словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів".

Також українські військові змогли розробити та успішно випробувати дрони-камікадзе, подібні до російських "Ланцетів".

Міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Україна має амбіції перевести виробництво РЕБ на ринкові рейки та відкрити його для підприємців.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.