У Житомирській області затримали двох чоловіків, які спричинили лісову пожежу

Співробітники лісової охорони затримали в Житомирській області і передали поліції двох чоловіків 1989 і 1991 років народження, які підпалили траву на території Народицького спецлісгоспу, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій 11 квітня. За даними рятувальників, дії затриманих спричинили «масштабну пожежу, локалізувати яку вдалося лише за кілька днів».

Затримання сталося поблизу села Рубежівка Народицького району. Один із затриманих палив поле, інший – лісосмугу.

«За інформацією Народицького відділення поліції, обидва чоловіки зізналися у ще одному підпалі в селі Гуто-Марятин, що поблизу Рубежівки. На них чекає притягнення до адміністративної відповідальності», – ідеться в повідомленні.

На території Народицького, Кліщівського та Базарського лісництв Народицького спецлісгоспу від минулої суботи, 4 квітня, близько 150 рятувальників та лісівників цілодобово гасять масштабну лісову пожежу, яку вдалося локалізувати лише надвечір 9 квітня. Того ж дня, 9 квітня, на межі Житомирської та Київської областей через випалювання сухотрав’я палало село.

На допомогу в приборканні масштабних пожеж на півночі Житомирської області упродовж тижня були залучені пожежно-рятувальні підрозділи з інших областей та пожежна авіація ДСНС. Нею було здійснено 280 вильотів та скинуто в епіцентр пожежі майже 1500 тонн води.