У Запоріжжі в багатоквартирному будинку стався вибух, постраждала жінка – рятувальники

У суботу, 25 лютого, у багатоквартирному будинку Запоріжжя пролунав вибух, йдеться в повідомленні Головного управління ДСНС у фейсбуці.

За словами рятувальників, інцидент трапився близько 9.40 ранку в дев’ятиповерхівці в Дніпровському районі Запоріжжя. Газоповітряна суміш вибухнула у квартирі на другому поверсі, внаслідок чого сталося руйнування конструкцій будинку.

Фахівці ДСНС також зазначають, що у сусідній квартирі перебувала сім’я. Чоловік, почувши вибух, згадав про правило двох стін, відвів доньку та дружину у ванну кімнату, а сам побіг надавати допомогу.

"; //parse XFBML, because it is not nativelly working onload if (!fbParse()) { var c = 0, FBParseTimer = window.setInterval(function () { c++; if (fbParse()) clearInterval(FBParseTimer); if (c === 20) { //5s max thisSnippet.innerHTML = "Facebook API failed to initialize."; clearInterval(FBParseTimer); } }, 250); } } }; thisSnippet.className = "facebookSnippetProcessed"; if (d.readyState === "uninitialized" || d.readyState === "loading") window.addEventListener("load", render); else //liveblog, ajax render(); })(document);

«Чоловік виявив невелике займання шафи і підлоги, загасив його за допомогою підручних засобів. На підлозі помітив літню жінку, яку взяв на руки та відніс у ванну кімнату. Потім, аби переконатися, що інші постраждалі в оселі відсутні, чоловік обійшов квартиру і почув шипіння з кухні. Сміливець відсунув газову плиту та перекрив вентиль», – йдеться у повідомленні.

Рятувальники закликали дотримуватися простих правил, щоб не замерзнути під час похолодання ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Рятувальники дали українцям поради, як не замерзнути під час похолодання

Завдяки небайдужому чоловіку вдалося уникнути подальших руйнувань. Постраждалу 75-річну жінку госпіталізували. На місці інциденту працювали двадцять рятувальників та чотири одиниці техніки ДСНС, уточнили рятувальники.

Зазначимо, 9 лютого стало відомо про вибух у Києві. За повідомленнями міської влади, він стався на території колишнього заводу в Дарницькому районі столиці. Національна поліція згодом повідомила попередню версію, за якою в будівлі вибухнув газовий балон.

Причину пожежі наразі встановлюють (фото ілюстративне) ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Масштабну пожежу на складі у Києві загасили, жертв немає – ДСНС

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !