У Севастополі знову чути вибухи, Развожаєв заявив про навчання Чорноморського флоту РФ

У Севастополі в окупованому Росією Криму знову чутно звуки вибухів, повідомив у своєму телеграм-каналі підконтрольний російській владі голова міста Михайло Развожаєв.

«Бачу ваші повідомлення про гучні звуки. Наш Чорноморський флот проводить навчання в акваторії. Крім цього, як і вчора, у наших мобілізованих на полігонах продовжуються навчання, йдуть стрільби», – повідомив Развожаєв.

Напередодні він також пояснив гучні звуки у місті «плановими навчаннями мобілізованих». Развожаєв уточнив, що «навчання солдатів триватиме ще кілька днів».

Морський тральщик «Иван Голубец», архівне фото ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Ганьба флоту»: як пожежа у бухті Севастополя вдарила по іміджу Росії

Крім того, у Севастополі 8 листопада фактична влада заявила про роботу ППО.

Починаючи із серпня, у Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках» і «роботою ППО». На тлі повідомлень про вибухи у Севастополі почали перевіряти укриття.

У ніч на 27 жовтня безпілотник атакував Севастопольську (Балаклавську) ТЕС, через що спалахнув один із трансформаторів.

Вночі та вранці 29 жовтня у Севастополі було чути звуки вибухів, артилерійських залпів і стрілянини з вогнепальної зброї. Пізніше призначена Росією влада міста і Міноборони РФ заявили про «терористичну атаку» на Чорноморський флот Росії.

Супутниковий знімок дорожнього руху та ремонтних робіт на Кримському (Керченському) мосту через Керченську протоку, Керч, Крим, 12 жовтня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У розвідці Британії оцінили стан Кримського мосту

У російському оборонному відомстві заявили, що атаку здійснили українські військові, яких нібито готували спеціалісти британських ВМС.

У Міністерстві оборони Британії назвали це «вигаданою історією».

Українська влада офіційно не визнала причетність до вибухів у Севастопольській бухті. Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк припустила, що причиною вибухів у Севастополі могли стати «невдалі запуски російськими загарбниками ракет протиповітряної оборони».

«Якщо ми, Захід, продовжуватимемо підтримувати Україну, тоді я буду впевнений, що наступного літа, 2023 року, Крим буде звільнений» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Годжес про те, як Україна звільнить Крим до літа: ​​подумайте, наскільки вразливі російські сили там

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !