У розвідці розповіли, яким може бути новий наступ Росії

У розвідці розповіли, яким може бути новий наступ Росії – ситуація на сході України залишатиметься найгарячішою, повідомив представник пресслужби Головного розвідувального управління Міноборони Андрій Юсов.

«Після чергових кадрових перестановок в окупаційній армії одне з ключових завдань для Герасимова від Путіна – повна окупація Донецької області до березня. Це означає, що Донецький напрямок і ситуація на сході буде і надалі залишатися найгарячішою. Решта – ми бачимо зараз загострення на Запорізькому напрямку, в інших точках. Ворог безумовно буде маневрувати, робити відволікаючі маневри», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

Але, за його словами, Україна розуміє, що Донбас залишається для російських сил пріоритетом.

«Бо це з пропагандистської точки зору від початку вторгнення «захист» Донбасу, цих квазіутворень «ЛНР», «ДНР» було одним з ключових мотивів путінської пропаганди. Нічого не змогли досягти за майже рік, тому Донбас залишається і буде залишатися одним з пріоритетів для окупантів», – додав Юсов.
Напередодні видання Bloomberg у своїй статті, написаній на основі думок офіційних осіб, радників та експертів, повідомило, що Росія готує новий наступ. За словами джерел видання, близьких до Кремля, новий наступ може розпочатися вже в лютому-березні – до того, як Київ отримає танки зі США та Європи.

Дейв Батлер, полковник, речник Об’єднаного комітету начальників штабів США ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Міжнародна військова підтримка обвалить російський фронт в Україні? Ексклюзив із полковником Пентагону перед «Рамштайном»

Найбільш вірогідним напрямом російського наступу у Луганській області, вважають експерти, може бути Сватово-Кремінна (фото військових ЗСУ на Донбасі ілюстративне) ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війська РФ готують наступ на Луганщині – ISW

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !