У РФ заявили про збиття дронів та пожежу у Воронезькій області

У Воронезькій області (РФ) у ніч проти 24 квітня працювали сили та засоби протиповітряної оборони. Причиною цього влада регіону назвала атаку дронів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram губернатора Воронезької області Олександра Гусєва.

За словами російського чиновника, безпілотники фіксували у небі над цією областю ще пізно ввечері у вівторок. Також він розповів про бойову роботу із відбиття атаки БПЛА, зокрема поінформував про одну збиту ціль. А вже вночі у середу губернатор заявив, що дронів було більше.

Так, Гусєв стверджує, що силами ППО та засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ) нібито було "виявлено та знищено" вже 4 безпілотники літакового типу. При цьому чиновник заявляє, що на території одного з селищ міського типу "сталося займання приватного домобудівництва".

"Пожежу локалізовано. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Режим небезпеки атаки БПЛА у регіоні зберігається", – додав губернатор Воронезької області.

Крім того, за його словами, внаслідок падіння залишків дрона в одному з воронезьких сіл на території приватного домоволодіння виявлено вирву площею близько 1 кв. м.

"При цьому в будинку пошкоджено скло, зруйновано альтанку, посічено покрівлю", – написав він.

Також Гусєв розповів, що один з безпілотників збили на підльоті до Воронежа.

РосЗМІ також оприлюднили фото із нічною "бавовною" у цій області, нібито через роботу ППО по БПЛА. На кадрі можна побачити дим, що піднімається у небо в районі населеного пункту.

Новина доповнюється…

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.