У районах розміщення підрозділів армії РФ у Білорусі посилюється соціальна напруга – Генштаб ЗСУ

За минулу добу 12 листопада під обстріли армії РФ потрапили понад 20 населених пунктів Запорізької, Черкаської, Харківської і Донецької областей, йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ в фейсбуці.

Відомо, що російські військові завдали чотири ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

«За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Новоселівське Луганської області та Торське, Бахмут, Білогорівка, Спірне, Торецьк, Красногорівка, Первомайське, Мар’їнка, Новомихайлівка і Павлівка у Донецькій області», – повідомляють у Генштабі.

Сьогодні президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ встановили контроль над понад 60 населеними пунктами Херсонщини ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Херсонщина: у Миловому підірвалося авто з цивільними, в окупованій Горностаївці – 2 загиблих через обстріли РФ

За інформацією українських військових, у звільнених населених пунктах Херсонської області тривають стабілізаційні заходи. Війська РФ продовжують фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра.

«У Брестській області Білорусі, особливо у районах, де розміщуються прибуваючі підрозділи збройних сил РФ, значно посилюється соціальна напруга. Зокрема місцеві лікарні перевантажені роботою з російськими військовослужбовцями, які масово хворіють через незадовільні умови утримання в наметових містечках. Медики змушені відмовляти в обслуговуванні білоруським громадянам, які потребують лікування», – повідомляється у зведенні Генштабу.

Також відомо, що 12 листопада в Мелітополь прибуло чергове поповнення з числа мобілізованих громадян РФ – вони скуповують їжу, цивільний одяг та велику кількість алкогольних напоїв.

Прихисток Товариства УТОС у Дніпрі, його умови перебування і мешканці ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Я поглянула на місто: Боже, одні руїни». Три історії мешканців шелтеру – переселенців з Донбасу

«Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала по ворогу 13 ударів. Під ураження потрапили вісім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також п’ять позицій зенітних ракетних комплексів противника», – підсумували в Генштабі ЗСУ.

Підтвердити ці дані з інших джерел в умовах війни не є можливим.

11 листопада Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. У центрі міста підняли український прапор.

Міноборони Росії раніше заявило, що всіх російських військових виведено з правого берега Дніпра, де розташований Херсон. Сталося це після того, як 9 листопада російське військове керівництво оголосило про відведення військ з міста та з правого берега Дніпра.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !