У Повітряних силах пояснили, чим і звідки в суботу війська РФ атакували Київ

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляє, що російські війська вперше застосували ракети С-400 для атак Києва та Київщини 14 січня.

«Перший зафіксований випадок застосування С-400 (більші новітні ракети) по Київщині. Ракета летить лічені хвилини – від старту до цілі. Швидкість С-400 – понад 4000 км за годину. Противник запустив з прихованої позиції недалеко від українського кордону з півночі. Вже встановлено – це Брянська область. Понад 10 ракет було випущено по Києву та Київщині», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

Вранці 14 січня, а потім і по обіді у багатьох областях України було чутно вибухи. Жителі Києва вранці 14 січня почули потужні вибухи, згодом у столиці було оголошено повітряну тривогу. Повідомлялося про вибухи у Дніпровському, Дарницькому та Голосіївському районах. Також влада заявила, що армії РФ атакували об’єкти критичної інфраструктури Києва. На Київщині також вранці 14 січня пролунали вибухи, на одному з об’єктів критичної інфраструктури сталося загоряння. Люди не постраждали.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !