У Повітряних силах повідомили, звідки і які ракети запустила Росія по Україні 16 грудня

Станом на 11-ту ранку 16 грудня відомо про проліт над Україною вже понад 60 ракет, повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

«На даний момент є дані про понад 60 ракет, які летіли по території України. Випущені з літаків Ту-95 – це ракети Х-555 і Х-101. Також є пуски «Калібрів» із Чорного моря. Маємо також запуски ракет С-300. Також є робота бомбардувальників Ту-22М3, які пускають ракети Х-22», – повідомив Ігнат в ефірі телемарафону.

Крім того, за його словами, була помічена робота російських літаків МіГ-31К, які є носіями ракет «Кинджал», а також винищувачів Су-35 з ракетами Х-59.

«Перші ракети заходять. Не ігноруємо тривогу» (фото ілюстраційне) ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Повітряна тривога тривала понад 4 години. До України долетіло більше 60 ракет

«Ворог масовано хотів роззосередити увагу протиповітряної оборони… ППО спрацювала непогано. Чекаємо зараз результатів. Про результати ми обов’язково повідомимо», – сказав Ігнат.

Він також додав, що цього разу російські війська вперше застосували стратегічні бомбардувальники Ту-95 з району російського Енгельса, де ті літаки безпосередньо перебувають на стоянках на аеродромі.

«Також пуски були з півночі Каспійського моря, як завжди це роблять окупанти», – сказав речник.

Про застосування під час удару 16 грудня дронів інформації поки немає, додав він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Укрзалізниця» повідомляє про затримку 17 поїздів через обстріли

Близько восьмої години ранку на всій території України була оголошена повітряна тривога. Представники місцевої влади повідомили про запуск Росією десятків ракет по Україні. У телеграм-каналах про звуки вибухів повідомили, зокрема, на Київщині, Харківщині, Миколаївщині, Запорізькій, Дніпропетровській, Тернопільській областях.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи в трьох районах Києва. Про влучання у житловий будинок і загибель двох людей повідомили у Кривому Розі, у низці міст превентивно вимкнули електропостачання.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі два місяці тому, 10 жовтня. За цей час їй вдалося вивести з ладу значну частину системи, в Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії.

Міський голова Києва Віталій Кличко ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Кличко повідомив про вибухи в трьох районах Києва

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !