У поліції заявляють про виявлення катівні в деокупованій Балаклії

У деокупованій Балаклії на Харківщині російські військові організовували катівню, де утримували в полоні щонайменше 40 людей, повідомив начальник слідчого управління головного управління Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов.
«У Балаклії у відділу поліції рашисти організували штаб. У підвальних приміщеннях відділу та у будівлі навпроти рашисти зробили тюрму та катівню для місцевих жителів. Під час окупації рашисти завжди тримали у полоні мінімум 40 людей, годуючи їх двічі на день кашами без нічого», – написав він у фейсбуці.

За його словами, російські окупанти шукали через «місцевих колаборантів тих, хто служив або мав родичів в АТО, людей, які допомагали українській армії».
«Один чоловік просидів у «тюрмі» 46 днів – рашисти знайшли фото його брата у військовій українській формі. За словами свідків, їх катували по-різному. Усі тортури описувати не буду, скажу лише, що «найлегше» – коли били струмом», – додав Болвінов.

Крім того, за його словами, слідчі мають інформацію про вбитих жителів міста.

Читайте також: Резніков прокоментував контрнаступ ЗСУ і застеріг від повторної атаки Росії

Днями у результаті контрнаступу ЗСУ Балаклію і низку інших населених пунктів Харківщини було звільнено від російських окупантів.

Міністерство оборони Росії 10 вересня вперше після початку українського наступу в Харківській області непрямо підтвердило відступ російських військ, назвавши це «перегрупуванням».

Наступного дня – 11 вересня – американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що відступ Росії на Харківщині – це не перегрупування військ, як стверджують у Міністерстві оборони РФ, а поспішна втеча.

«Це підтверджені цифри з урахуванням стабілізаційних заходів», – наголошує Маляр ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Міноборони назвали площу територій, яку ЗСУ звільнили на Харківщині за тиждень

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !