У Пентагоні прокоментували останні події на півдні України

У Міністерстві оборони США ані підтверджують, ані заперечують контрнаступ українських військових на півдні України.
Водночас представник американського оборонного відомства підтвердив збільшення «активності» на околицях Херсона в останні кілька днів.
«Як ви всі знаєте, протягом останніх кількох тижнів вони (українці – ред.) деякий час досягали невеликих успіхів на Херсонщині. Тому я не хочу вводити вас в оману і сказати вам, що я не думаю, що йде наступ… ми спостерігали деякі наступальні дії в цьому районі протягом останніх кількох тижнів», – сказав він під час брифінгу.

Читайте також: У командуванні «Південь» повідомили про удари по 13 російських пунктах управління
«Це контрнаступ? Не знаю. І причина, чому я вам це кажу, полягає в тому, що, як я вже сказав, протягом останніх кількох тижнів ми бачили, як вони робили кілька наступальних кроків на Херсонщині», – додав представник Міноборони США.
При цьому представник Пентагону припустив, що протягом наступних 24-36 годин буде «більше інформації» щодо ситуації на півдні України.

29 серпня оперативне угруповання військ «Каховка» повідомило, що 109-й стрілковий полк угруповання «ДНР» відійшов від зайнятих позицій, а «російські десантники, що були їх підтримкою, втекли з поля бою». Після цього українські ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили про наступальні операції ЗСУ на півдні України.

За даними британської розвідки, українські високоточні удари продовжують перешкоджати поповненню російських військ, але поки що неможливо підтвердити масштаби досягнень українських атак ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Британська розвідка розповіла про останні події на півдні України

Проте українське командування не повідомляє деталей про перебіг бойових дій у Херсонській області на тлі повідомлень про контрнаступ. Як наголосила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України «Південь» Наталія Гуменюк, обговорювати події на фронті вважається «трохи моветоном у той момент, коли триває військова операція, вона вимагає тиші».

Міноборони Росії визнало, що наступ був, але він «провалився», а українці нібито зазнали величезних втрат. Незалежного підтвердження цих тверджень немає.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !