У Нью-Йорку фасад консульства РФ облили червоною фарбою

У Нью-Йорку невідомі облили фасад консульства РФ червоною фарбою. Як передає The New York Times, інцидент стався у п’ятницю – до того, як президент Росії Володимир Путін виступив із заявами щодо анексії територій України.

Російська агенція «РИА Новости» повідомляє, що фасад пошкодили близько першої години ночі фарбою з пульверизатора. Повідомляється, що до події причетні двоє невідомих – один оббризкував будівлю фарбою, інший – фільмував це на камеру.

У дипмісії агенству сказали, що «збитки досить серйозні», скільки часу і коштів знадобиться на відновлення – поки не знають.

Нині диппредставництва РФ по всьому світу стають місцями, поблизу яких українська і світова спільнота проводить акції проти російської агресії щодо України.

Посла Росії у Польщі Сергія Андрєєва (праворуч) облили червоною фарбою під час церемонії покладання вінка на цвинтарі, де поховані солдати Червоної армії. Варшава, 9 травня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія вимагає вибачень від Польщі через облитого фарбою посла у Варшаві

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !