У Міноборони повідомили про чотири обстріли на Донбасі від початку доби

Від початку поточної доби на Донбасі бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

«З її початком російсько-окупаційні війська з ручного протитанкового гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї 20 хвилин обстрілювали захисників Новолуганського. З настанням світлої пори доби противник активізувався. Зокрема, близько 6-ї години окупанти знову відкрили вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського, цього разу з міномету калібру 82 мм, станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На Донецькому напрямку з 6.20 ворог майже годину з мінометів 120-го калібру, станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру обстрілював військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік Красногорівки», – мовиться у повідомленні.

Також, після 10:00 чотири міни були випущені по позиціях українських військових біля Лебединського.

«На половину із сьогоднішніх ворожих обстрілів підрозділи Об’єднаних сил були змушені адекватно відповісти», – зазначили у Міноборони.

За наявною інформацією, поточної доби втрат у лавах ЗСУ немає.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.