У Львові рідні військовополонених вийшли на акцію – закликають ООН і Червоний Хрест відвідати Оленівку

Рідні українських військовополонених на акції у Львові звернулись до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста з вимогою відвідати колонію в Оленівці Донецької області, щоб дізнатись ситуацію з українськими військовополоненими.
Учасники акції спершу зібрались біля Оперного театру, а потім пішою ходою прийшли до пам’ятника Тарасові Шевченку.

У руках вони тримали плакати з написами «Поверніть героїв додому», «Оленівка 29.07.2022», «Росія – країна-терорист», «Азов». Ці ж гасла скандували, а також «Будь сильним як «Азовсталь».
«Офіційної інформації – жодної. У списках, оприлюднених Росією, мого сина немає. Але ми в це вірити не можемо. Патронатна служба не дзвонила мені. Обіцяли кожній родині дзвонити, якщо буде загиблий. На очах всього світу цинічно були вбиті військовополонені. ООН і Червоний Хрест обіцяли і давали гарантії», – зазначила Дана, мама військовополоненого бійця «Азову».
Рідні військовополонених, а також львів’яни, які до них приєднались із підтримкою, пройшлись вулицями міста з плакатами, щоб нагадати перехожим про те, що їхні чоловіки, сини, батьки перебувають у російському полоні.

Тим часом Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) досі не отримав дозволу на доступ до колонії в окупованій Оленівці. Попри те, що 31 липня Москва заявила про офіційне запрошення експертів ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста для розслідування удару по колонії в Оленівці.

Залучення представників міжнародних організацій вимагала українська влада.

Читайте також: ОПУ: аналіз фото з Оленівки свідчить про термобаричний вибух всередині будівлі колонії

У ніч на 29 липня один із бараків виправної колонії у селищі Оленівка на Донеччині був зруйнований. Загинули щонайменше 50 українських військовополонених, яких там утримували.

Підтримувані РФ бойовики і Міноборони Росії заявили, що причиною став нібито обстріл з боку українських сил. Генштаб Збройних сил України наголосив, що українські військові не здійснювали артилерійського чи ракетного обстрілу Оленівки і звинуватив російських військових.

«Особи, які вчинили воєнні злочини та інші серйозні порушення, ... будуть притягнуті до відповідальності» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

В ЄС засудили «жахливі звірства» Росії після вибухів в Оленівці і відео катування українського полоненого

Визнати Росію державою-терористом вимагають родичі військовополонених Будь ласка, зачекайте Embed

Визнати Росію державою-терористом вимагають родичі військовополонених

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00 ЗАВАНТАЖИТИ

  • 240p | 4,7MB
  • 360p | 8,2MB
  • 480p | 15,2MB
  • 720p | 24,8MB
  • 1080p | 44,8MB

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !