У Криму повідомляють про спрацювання ППО в Євпаторії і вибух в Армянську

У небі над Євпаторією спрацювала система російської протиповітряної оборони, а в Армянську на півночі окупованого Криму пролунав вибух, пишуть кримські телеграм-канали 15 вересня.

Зокрема, телеграм-канал «НП Крим Євпаторія | Джанкой | Феодосія» опублікував відео, на якому, ймовірно, над Євпаторією, знято характерний для ракет систем ППО слід у небі. Також телеграм-канал «Кримський вітер» опублікував фото з відповідним слідом у небі.

Крім того, телеграм-канал «Кримський вітер» опублікував фото, на якому видно характерну для вибуху хмару диму в Армянську, а телеграм-канал «Підслухано Красноперекопськ-Армянськ» повідомив, що цей вибух нібито пов’язаний із «розмінуванням у Херсонській області».

На фото флагман ЧФ РФ крейсер «Москва» у бухті Севастополя 10 квітня 2022 року. Вже 14 квітня крейсер піде на дно внаслідок ударів (13 квітня) ВМС України. Генштаб Росії стверджує, що «ракетний крейсер затонув через пожежу, яка викликала детонацію боєкомплект». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Україна змусила ЧФ РФ сховатися за Крим». Яка стратегія НАТО і США щодо Чорноморського регіону?

Міністерство оборони Росії і підконтрольна Росії влада Криму ситуацію поки не коментує.

В останні тижні в окупованому Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це збиттям «українських безпілотників» та «роботою ППО». На тлі повідомлень про вибухи у Севастополі почали перевіряти укриття.

Низка вибухів сталися одразу на кількох військових об’єктах, один з наймасштабніших – на аеродромі Саки. Як писало агентство Reuters із посиланням на джерело в офіційних колах ЄС, внаслідок таких вибухів було знищено або виведено з ладу понад половину всієї авіації Чорноморського флоту Росії.

7 вересня у Генштабі ЗСУ вперше офіційно визнали «серію успішних ракетних ударів по кримських авіабазах противника, перш за все – по аеродрому Саки».

Фотоколаж ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Я радий, що взялися і за Крим». Настрої кримчан після вибухів на півострові

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !