У КМВА назвали «головну проблему» з енергопостачанням Києва

Ситуація з енергопостачанням у Києві залишається важкою, головною проблемою є доставка живлення споживачам, заявив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Головною проблемою є не генерація, а доставка живлення споживачам. Саме через зруйновані мережі та вузли більшість киян не можуть отримати світло у свої домівки. Тому досі діють тільки аварійні відключення електроенергії, тривалість яких неможливо регламентувати. Енергетики, ремонті бригади, комунальні служби працюють цілодобово аби відновити пошкоджену енергосистему. Потрібен час», – заявив Сергій Попко, слова якого цитує пресслужба КМВА.

Читайте також: «Укренерго»: значний дефіцит електроенергії зберігається

Напередодні генеральний директор енергопостачальної компанії Yasno Сергій Коваленко повідомив, що ситуація з енергопостачанням у столиці не покращилася суттєво протягом дня 21 грудня і є найскладнішою в країні.

Росія 19 грудня здійснила найбільший за кількістю удар дронами по території України. Зокрема, атака була спрямована проти Києва і Київської області.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі два місяці тому, 10 жовтня.

За цей час їй вдалося вивести з ладу значну частину системи, в Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії.

Читайте також: «Таку кількість «Шахедів» вони ще не випускали» – Повітряні сили про атаку 19 грудня

Наслідки нічної атаки дронами на Київщині (фотосвідчення)
ФОТОГАЛЕРЕЯ:

Наслідки нічної атаки дронами на Київщині (фотосвідчення)

У ніч на 19 грудня російські війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131, повідомила влада. Загалом, за даними Повітряних сил ЗСУ, виявили близько 35 баражуючих боєприпасів, 30 із них збили. Зокрема, додали, атака була спрямована проти Києва і Київської області.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !